About

The Story Behind

In mijn basisschooltijd begon ik met het versieren en verkopen van telefoon hoesjes, ik zat constant te tekenen in de TOPModel-boeken, als jonge tiener richtte ik samen met vriendinnen het BFF-magazine op & op mijn 16de begon ik dan eindelijk mijn droom in de mode na te jagen.

Het modelabel Tezza Fashion heb ik op 24 januari 2018 opgericht. Mijn naam is Tessa Zwartepoorte en een passie voor ondernemen heb ik zodoende altijd al gehad.

 • JANUARY 24, 2018

  Op 24 januari 2018 heb ik mijn modebedrijf Tezza Fashion geregistreerd als eenmanszaak bij de Kamer van Koophandel.

 • JULY 11, 2018

  Op 11 juli 2018 lanceerde ik mijn eerste collectie kinderkleding, geïnspireerd door het feit dat mijn oudere broers net kinderen hadden gekregen en ik het leuk vond om deze kleintjes te kleden.

 • MAY 12, 2019

  Op 12 mei 2019 heb ik besloten te stoppen met kinderkleding en ben ik overgestapt naar het ontwerpen en printen van T-shirts, sweaters en hoodies met mijn eigen unieke designs.

 • FEBRUARY 16, 2021

  Op 16 februari 2021 heb ik de status van Tezza Fashion gewijzigd naar een Besloten Vennootschap genaamd Tezza Lifestyle Company B.V.

 • MARCH 25, 2022

  Op 25 maart 2022 breidde ik de damescollectie verder uit met jasjes, broeken, rokjes en meer. Deze nieuwe collectie lanceerden we tijdens onze allereerste POP-UP store, die gedurende 3 dagen geopend was.

 • JANUARY 21, 2024

  Op 21 januari 2024 maakte Tezza haar debuut op de Modefabriek, een prachtige stap om het merk nog meer bekendheid te geven en richting de retail te gaan.

Logo

Het logo heb ik zelf getekend en ontworpen. In eerste instantie was het een fout, aangezien er “TESSA” en geen “TEZZA” had moeten staan. 

Zelf had ik dit niet opgemerkt, vanwege mijn dyslexie. Mijn moeder wees mij erop toen ik het ontwerp liet zien. Ze zei: “Je weet dat er 2 keer een Z staat, toch?” Op dat moment besefte ik pas de vergissing, maar we konden er samen wel om lachen. 

Aangezien mijn achternaam Zwartepoorte is, verwijst de Z in de naam TEZZA ook naar mijn achternaam, wat het logo twee mooie betekenissen geeft.

 • Blue

  Blauw symboliseert ontspanning, oprechtheid, professionaliteit, zakelijkheid, kalmte, rust, geest, verstand, communicatie en ruimtelijkheid.

 • Pink

  Roze vertegenwoordigt vrouwelijkheid, intuïtie, motivatie, plezier, liefde, ontspanning, hoop, verzachting en geluk.

Missie & Visie

De missie van Tezza Fashion gaat verder dan kleding; het is een herkenning van de unieke schoonheid van elke vrouw. Tezza Fashion streeft ernaar vrouwen niet alleen te laten schitteren in kleurrijke en comfortabele kleding, maar ook zelfvertrouwen te omarmen. Met een focus op hoogwaardige materialen en stijlvolle ontwerpen, wil het merk een brug slaan tussen mode en persoonlijke expressie.

De visie van Tezza Fashion is het nastreven van wereldwijde bekendheid door hoogwaardige ontwerpen te leveren. De visie omvat het creëren van een internationaal erkend merk dat synoniem staat voor stijl, kwaliteit en zelfexpressie. Door de voortdurende creativiteit wil Tezza Fashion een invloedrijk speler worden in de wereldwijde modewereld.